Mystiek

clouds-4907646_1920_edited.jpg

Mystiek

Serie 2, Weekend 8

5 t/m 7 of 12 t/m 14 april 2024

dus let op: ook vrijdag- en zaterdagavond!

Gastdocent:

Rev. David Wallace

van het One Spirit Interfaith Seminary te New York

(voertaal Engels) 

Dit is een bijzonder weekend, dat volledig in handen is van de gastdocent uit New York. Rev. David staat bekend om zijn inspirerende wijze van lesgeven en begeleiding bieden. Het zijn dagen om je diep te laten raken.

Onderwerp van dit weekend is Mystiek. Dagen waarin we binnen geleid worden in de heimelijke wereld van de directe ervaring met dat wat we het goddelijke of God noemen. Universele taal, gelijksoortige ervaringen en visioenen uit de vele religieuze en anderszins spirituele stromingen, en uit ons eigen leven. Aan het seminarie in New York zijn het juist de extra thema's rondom mystiek die het liefst bezocht worden, en helemaal wanneer Rev. David deze lessen verzorgt! Een gevleugelde uitspraak van Rev. Davids studenten is: Al geeft hij les in breien, ik zit in zijn klas! We zullen ondergedompeld worden in (heilige) teksten, poëzie, verhalen, metaforen, wijsheden, ervaringen, muziek, dialoog en uitwisseling.

Als je ook deelneemt aan Serie 3 zul je in het weekend erna nog eens ondergedompeld worden in lesdagen Rev. David! 

Dit weekend begint dus al op vrijdagavond, en ook de zaterdagavond zal gebruikt worden voor het programma. Dus houdt er rekening mee in je planning!

Wat betreft het feit dat dit weekend in het Engels plaats vindt: Uiteraard is het wenselijk dat je wel kunt volgen wat er gezegd wordt, maar het is niet noodzakelijk dat je ook (goed) Engels spreekt. Je vragen en opmerkingen worden met liefde voor je vertaald!