top of page

Over de leergang

clouds-4907646_1920_edited.jpg

Interreligieuze Leergang Al het Goede richt zich op innerlijke spirituele vorming op het gebied van Wijsheid, Mystiek & Interspiritualiteit.

 

In Leergang 'Al het Goede' bewandelen we - alsof we pelgrims zijn - een pad (leergang) langs de religies en wijsheidstradities die de mensheid rijk is. In twee series van 6 weekenden (inclusief een afsluitende retraite), verspreid over twee schooljaren, verkennen we - samen met inspirerende gastdocenten uit de tradities zelf - de geschiedenis, het gedachtegoed, de (heilige) teksten, rituelen en gewoonten. Ze zullen voor je gaan leven, in plaats van ‘er iets over gehoord te hebben’.

Elk weekend dat we samen komen staat in het teken van een wereldreligie. Of van een andere wijsheidstraditie, want het zijn niet alleen de religies waar we ons mee bezig zullen houden! Er zal ook ruimte zijn voor de filosofie, mythologie, psychologie, literatuur, poëzie, kunst, wetenschap, de natuur en voor onze eigen verhalen en wijsheden. Zo worden we ondergedompeld in Al het Goede.

 

Mystiek

Ons verdiepen in het mystieke hart van de wereldwijde wijsheidstradities door middel van mystieke teksten van mystici, poëzie, ervaringen en verhalen is een rode draad door de leergang heen. Er zal ook een specifiek weekend over mystiek plaatsvinden dat verzorgd wordt door twee geliefde gastdocenten van het One Spirit Interfaith Seminary te New York. Ook onze eigen mystieke ervaringen en inzichten zullen inspirerende uitwisselingen voortbrengen.

De Leergang wordt afgesloten met een meerdaagse retraite. Daarin zal een initiatie plaatsvinden voor de mensen die alle drie de series afgerond hebben.

Voor de samenstelling van Leergang Al het Goede heeft het One Spirit Interfaith Seminary te New York als voorbeeld en inspiratie gediend. De initiatiefneemster tot de Leergang (Rev. Joan Elkerbout) volgde zelf dit seminarie in New York en het maakte in haar het verlangen los een soortgelijk programma in Nederland te starten.

bottom of page