antique-21803_1920_edited.jpg

Christendom

clouds-4907646_1920_edited.jpg

Christendom

Geboorte van het Heilig Hart

 

 Serie 1, Weekend 5

11 & 12 november 2023

Gastdocenten:

Ds. Geertje de Vries, Ds. Evelijne Swinkels - Braaksma & Annemarieke Meelker

 

Christian van Zitteren

 

 

Een weekend over de religie die van veel mensen in Nederland de oorspronkelijke religie is, maar die ook door velen verlaten is. In dit weekend worden we meegenomen naar de oorsprong en bedoeling van het christendom en wordt ons uitgelegd hoe de geschiedenis van het Christendom (met name in Nederland en Europa) in elkaar zit. Er is ruimte om vragen te stellen en emoties te delen over eigen ervaringen of verhalen die we mee hebben gekregen van mensen om ons heen of door de media. We herontdekken de diepere waarden en oorspronkelijke betekenissen en krijgen inzicht in de vele verschillende stromingen binnen het christendom. Met name over de stromingen binnen Nederland.

Christian van Zitteren is geestelijk verzorger en is een Rooms Katholiek priester geweest. Hij zal met ons in gesprek gaan over het (Rooms) Katholicisme en de ongetwijfeld vele vragen daar over.

Ds. Geertje de Vries, Ds. Evelijne Swinkels - Braaksma & Annemarieke Meelker zijn voorgangers in (de meer) protestantse stromingen en vertegenwoordigen alle drie een andere variant.

Het had logisch geweest om in dit weekend op zaterdag Christian van Zitteren te ontvangen, eenvoudigweg omdat het Rooms-Katholicisme ouder is, dan het Protestantisme. Echter, de drie genoemde predikanten/voorgangers uit de protestantse traditie en het Apostolisch Genootschap zullen op zondag voor moeten gaan in hun eigen gemeente/genootschap. Terwijl Christian van Zitteren die zondag gewoon beschikbaar heeft en ook nog vlakbij woont. Dus om deze praktische redenen hebben we de volgorde omgedraaid.