top of page

Jodendom

clouds-4907646_1920_edited.jpg

Jodendom

Een leven vol rituelen

Serie 1, Weekend 4

Vrijdagavond 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023

Gastdocenten:

Rev. Chani Getter uit de USA


Joods leven is gevuld met vele momenten en manieren van ritueel en gebed, en er wordt geleefd van feest of herdenking naar feest of herdenking. De intensiteit daarvan doet iets met je manier van in het leven staan. Dit weekend worden ook wij daarin ondergedompeld en krijgen iets mee van de diepgaande impact van op deze manier je geloof vieren en beleven.

Het gehele weekend is in handen van Rev. Chani Getter uit de USA. Zij is van oorsprong chassidisch joods (zeer orthodox) met een indrukwekkend verhaal, en oud-klasgenoot en sindsdien heel goede vriendin van Joan, de oprichtster van de Leergang. Beiden volgden het One Spirit Interfaith Seminary te New York. Chani geeft inmiddels ook de gastles over het jodendom aan dat seminarie.

Chani zal op vrijdagavond beginnen om ons voor te gaan in de sjabbatviering; een bijzonder rijk en eeuwenoud ritueel ter inluiding van de joodse rustdag. Daar hoort een gezamenlijke maaltijd bij, waarvoor wij allemaal iets meebrengen. De rest van het weekend (inclusief zaterdagavond) zullen we werkelijk aan Chani's lippen hangen, wanneer zij ons door haar inspirerende uitleg en verhalen wegwijs maakt in het joodse leven. 

Chani heeft een aantal jaar geleden ook al hier in Nederland lesgegeven aan de voorloper van de leergang. De studenten van toen hebben het nu nog over de impact van dit weekend!

bottom of page