top of page

Boeddhisme

clouds-4907646_1920_edited.jpg

Boeddhisme

De kunst van ware aandacht

 

Serie 1, Weekend 3

3 & 4 juni 2023

Gastdocenten:

Lama Karma Tsultrim Chezom

Joost Vriens & Hans d'Achard

Hier in het westen is het boeddhisme met name bekend om de meditaties en mindfulness. Oftewel het (be)oefenen van kwalitatieve aandacht voor datgene wat we op dat moment doen. Maar de kunst van ware aandacht gaat verder dan dat. Het gaat ook om ware aandacht voor de manier van ons denken, van kijken naar de wereld, van ons verhouden tot onszelf, tot het leven en tot 'lijden'. Ware aandacht zal dan ook de leidraad zijn dit weekend!

We starten dit weekend met een bezoek aan Tibetaans Boeddhistisch Centrum Eusel Ling te Vorstenbosch, waar we ontvangen worden door Lama Karma Tsultrim Chezom. In de indrukwekkende Tibetaans boeddhistische tempel zal zij vertellen over het Tibetaans Boeddhisme, over haar pad en zal ons kennis laten maken met de rituelen en meditaties.

Joost Vriens en Hans d'Achard, die leiding geven aan een Zen-boeddhistische sangha (een gemeenschap/groep), zullen ons vertellen over 'Toegepast Zen Boeddhisme' en hun ervaringen met de wijze waarop Thich Nhat Hanh zijn studenten onderwees. Daarbij zullen we ervaren wat de meditatievormen uit deze stroming inhouden en met elkaar in gesprek gaan.

bottom of page