top of page
india-1651981_1920.jpg

Hindoeïsme

clouds-4907646_1920_edited.jpg

Hindoeïsme

De vele gezichten van het goddelijke

 

Serie 1, Weekend 1

11 & 12 februari 2023

Gastdocenten:

Rawie Sewnath & Paula en Frank Spronk

Het hindoeïsme staat bekend om de aanwezigheid van vele 'goden'. De betekenis hiervan is in de Westerse geschiedenis vaak misverstaan. In wezen worden zij, in al hun vaak heel kleurrijke verschijningen, gezien als verschillende aspecten van het goddelijke. Vandaar ons thema dit weekend: De vele gezichten van het goddelijke. In deze twee dagen zullen we dan ook aandacht besteden aan onze eigen gezichten, met daarbij de gedachte dat ook onze eigen gezichten deel van het goddelijke zijn...

Rawie Sewnath komt ons vertellen over zijn traditie en zijn werk als Hindoestaans geestelijk verzorger. Tevens ligt het in de bedoeling dat we een bezoek zullen brengen aan een Mandir; een Hindoestaanse tempel in Eindhoven. We hopen daarbij dan een puja mee te maken, oftewel een ritueel waarmee een god vereerd wordt. Momenteel zijn we bezig om dit bezoek te regelen, dus het is nog onder voorbehoud.

De dag erna komen Paula en Frank Spronk ons bezoeken. Zij zijn al jaren bezig met het bestuderen en beoefenen Advaita Vedante - een specifieke filosofie en stroming binnen het hindoeïsie, gericht op non-dualiteit. Ze zullen ons over die traditie vertellen en ons er onderricht in geven. Paula zal ook voor ons in het sanskriet reciteren en Frank, afgestudeerd aan het conservatorium, zal ons als afwisseling verblijden met zijn cello.

bottom of page