top of page
fantasy-3677978_1920_edited.jpg

Moderne stromingen

clouds-4907646_1920_edited.jpg

Moderne Stromingen

Serie 2, Weekend 9

Data worden spoedig bekend gemaakt

Gastdocenten:

Hendriet de Feijter & Bert Barten

Wijsheid over het leven, over wie we zijn en spirituele inzichten en ervaringen hebben niet alleen hun bron in een ver verleden in de eeuwenoude religieuze tradities. Het is een aspect van mensen dat zich constant ontwikkelt en in beweging is. In dit weekend besteden we aandacht aan twee van de moderne stromingen, te weten Een Cursus in Wonderen en Spiral Dynamics. Twee stromingen met een gedachtegoed welke pas in de afgelopen decennia ontstaan zijn.

Hendriet de Feijter houdt zich al vele jaren bezig met Een Cursus in Wonderen en zal ons deelgenoot maken van de diepe betekenissen, die een nieuw licht laten vallen op wie wij zijn en waartoe we bedoeld zijn. De ware betekenis en kunst van vergeving is daarbij een centraal thema.

Over Spiral Dynamics komt Bert Barten ons meer vertellen. Spiral Dynamics is gebaseerd op het werk van dr. Clare W. Graves (professor emeritus psychologie aan het Union College in New York). Het is een model dat bewustzijnsontwikkeling beschrijft, op zowel persoonlijk als collectief niveau. Daarin hebben naast de wetenschap ook de psychologie, filosofie, religie, spiritualiteit, e.d. hun plek.

bottom of page